Het verkrijgen van een autoverzekering is een zeer aanpasbaar proces en door het selecteren van een paar opties op het moment van aankoop van uw polis, kunt u ofwel nu een korting op de premie krijgen of vooruit betalen voor sommige kosten, die anders zouden zijn aangerekend op het moment van een schadegeval. Dit gebeurt door middel van vrijwillige en verplichte eigen risico onderdelen in uw autoverzekering. Mogelijk bent u de term ‘eigen risico’ of ‘eigen risico’ tegengekomen, deze zijn allemaal hetzelfde.

Verschillende soorten eigen risico verzekeringen

Er zijn twee verschillende soorten eigen risico verzekeringen die in aanmerking komen voor mensen die een autoverzekering kopen:

Verplicht eigen risico: Iedereen moet betalen voor deze door de toezichthouder voorgeschreven component van de autoverzekering. Er is geen manier om hieraan te ontsnappen en er zijn geen kortingen bij betrokken. De belangrijkste reden hiervoor is om de verzekeringnemer verantwoordelijk te laten handelen door hem een verplichte kost op te leggen.

Vrijwillig Exces: Dit is een door de koper gekozen onderdeel waarbij de verzekeringsmaatschappij u toestaat een bepaald onderdeel van uw eigen risico te dragen en in ruil daarvoor uw premiebedrag verlaagt. Als u denkt dat u niet te veel zult rijden en dat u een zelfverzekerde bestuurder bent met weinig vorderingen in het rijgedrag, kunt u voor deze optie kiezen.

Het werkmodel van vrijwillig eigen risico:

Elke verzekeringsmaatschappij betaalt slechts een vast bedrag van de vordering met u als verzekeringnemer die de rest moet betalen. Wanneer u echter ONLINE CAR INSURANCE koopt, krijgt u de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico of eigen risico. Als u voor deze optie kiest, krijgt u direct korting op uw premie, maar moet u een hoger eigen risico of een ‘vrijwillig eigen risico’ betalen, als en wanneer u een schadeclaim indient. Beschouw dit als het nemen van een voorschot op het feit dat u een verantwoordelijke bestuurder bent en uw auto niet zal beschadigen of verliezen, wat leidt tot een claim. Als u toch claimt, moet u naast het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico betalen.

auto opkopers lochristi auto opkopers machelen auto opkopers maldegem auto opkopers mechelen auto opkopers met schade auto opkopers ninove auto opkopers omgeving tiene auto opkopers oostende auto opkopers oplichters auto opkopers regio antwerpen auto opkopers regio heist op den berg auto opkopers regio sint-truiden auto opkopers regio turnhout auto opkopers schade auto opkopers sint-truiden auto opkopers tongeren auto opkopers turnhout auto opkopers vertrouwen auto opkopers vilvoorde auto opkopers volkswagen auto opkopers voor export machelen auto opkopers voor export vlaams brabant auto opkopers zwijndrecht auto particulier verkopen aan opkoper auto schade opkoper auto verkopen aan opkoper verplichtingen auto verkopen opkoper tips auto’s oltimers opkopers auto’s opkopen limburg auto’s opkopers te gruitrode autos opkopen wijnegem autos opkopen zottegem autos sam opkoper beste auto opkopers betrouwbare auto opkoper betrouwbare auto opkoper voor auto zonder keuring betrouwbare auto opkopers in maldegem betrouwbare opkopers auto bm cars auto opkoper antwerpen opkoper tweedehandswagens borsbeek cataloguswaarde auto opkopers defecte auto opkopers desmet opkoper auto erkende auto opkopers ervaringen met auto opkopers expert auto opkopen hj universal auto opkoper hoe auto verkopen aan opkoper je auto laten opkopen kaarten verkoop auto-opkopers kaarten verkoop auto-opkopers 9livers kaarten verkoop auto-opkopers 9lives kaartjes auto opkopers klachten kapotte auto opkopers klachten auto opkopers krzysztof skutnik auto opkoop landen die geen oude diesel auto’s opkopen lede opkoop auto leuven opkopen tweedehands auto lokeren opkoper auto occasie auto opkopers tweedehands opkoop auto kopen opkoop auto oud turnhout opkoop auto probleem opkoop faillissement auto opkoop oude autos ravels opkoop oude autos tenerife opkoop van auto zonder inschrijvingsbewijs opkopen 2dehands auto’s opkopen afgekeurde auto opkopen auto gent opkopen auto nederland opkopen auto s opkopen auto’s limburg opkopen defecte auto opkopen total loss auto opkopen tweedehands auto brugge opkopen tweedehands velgen auto opkopen van auto s opkopen van oude autos opkoper auto 4×4 opkoper auto aalst opkoper auto astene opkoper auto batterij opkoper auto beerse opkoper auto beveren opkoper auto export limburg opkoper auto export west vlaanderen opkoper auto frans van cauwelaertlaan sint-niklaas opkoper auto gent export opkoper auto gent export trackid sp-006 opkoper auto harelbeke opkoper auto heist op den berg opkoper auto herentals opkoper auto in lier opkoper auto laakdal opkoper auto lier opkoper auto lokeren opkoper auto met schade limburg opkoper auto met schade turnhout opkoper auto nederland opkoper auto oost gent

Voordelen van de keuze voor een vrijwillig eigen risico
Er zijn twee belangrijke redenen waarom een vrijwillig overschot een goede keuze is voor mensen die vertrouwen hebben in hun rijgedrag.

De eerste is de voor de hand liggende. U krijgt een aanzienlijke korting op uw eigen CAR INSURANCE PREMIUM , die u kunt gebruiken om elke andere vorm van autoverzekering aanvullende dekking te verhogen, zonder dat het totale bedrag dat van uw bankrekening wordt afgeschreven daadwerkelijk wordt gewijzigd.

Ten tweede, als u niet zeker bent, kunt u nog steeds een lager niveau van vrijwillig eigen risico nemen. Dit betekent dat u, ook al krijgt u nu een lagere korting op de premie, als er een schadeclaim wordt ingediend, niet een aanzienlijk deel van uw geld als eigen risico hoeft uit te geven.

Risico’s en nadelen van de keuze voor een vrijwillige eigen risico/vrijwillig eigen risico
Het feit van het leven is dat, echter, geschoolde men kan zijn in hun rijden, ongevallen kunnen en doen gebeuren.

Soms kan deze directe kortingsfactor eindigen als het lopen van een koorddanser voor uw gehele verzekeringsperiode. Alleen in het geval dat er een schadegeval ontstaat, kan de verzekeringsmaatschappij u niet financieel ondersteunen in de mate waarin zij dat anders wel zou hebben gedaan.

De tweede factor is dat je, aangezien je out of pocket betaling voor autoreparaties omhoog gaat, een grotere hoeveelheid geld van je eigen kant zal moeten beheren. Houd er rekening mee dat het eigen risico van de autoverzekering werkt op basis van een percentage van het schadebedrag, zodat uw eigen bijdrage in een mum van tijd ongemakkelijk groot kan worden.

Waarom zou u vrijwillig kiezen voor een eigen risico?
Veel mensen denken misschien dat ze een verzekering kopen om hun risico te dekken en voor hen lijkt vrijwillig eigen risico een verwarrende optie. Er zijn veel redenen waarom een vrijwillig eigen risico een goede keuze is:

Ten eerste bespaart het u direct geld. Verzekeringsprijzen voor sommige high-end auto’s kunnen in vele duizenden roepies gaan en elke bespaarde roepie is een roepie die verdiend is.

Ten tweede, het feit dat u een hogere vrijwillige eigen risico clausule in uw polis heeft, zal u verantwoordelijker rijden vanwege de extra betaling voor de betrokken claims.

Conclusie
Al met al kan het zijn dat een beginnende automobilist van de vrijwillige eigenrisicokorting wil afzien, maar een ervaren automobilist met ongeveer 10 jaar of meer rijden moet daar wel van profiteren.


Aanbevolen motorverzekeringsbedrijven

Erard Motorverzekering is ook specialist in het verzekeren van oldtimers, classic cars, youngtimers, hobbytimers, moto’s, … . Vraag zelf ook een simulatie aan. Deze moto verzekeringsoplossingen zijn ondersteund door de MAG Motorcycle Action Group. De lage premies worden niet bekomen door besparing op kwaliteit, maar wèl door het groeperen van vele motorrijders

Motorverzekering BelgiëERARD VERZEKERINGEN NV
Nieuwe Kalsijde 5 b
8920 Langemark
T. 057 48 57 57 (8u tot 17u)
Noodnummer schade 0473 57 57 57
Whatsapp
info@erard.org


FAQ’s
Wat gebeurt er met klassieke auto’s als benzine en diesel worden verboden?
Het doel op langere termijn in het Verenigd Koninkrijk is om onze wegen uiteindelijk vrij te maken van benzine- of dieselauto’s. Wanneer het verbod in 2030 van kracht wordt, zal het nog steeds mogelijk zijn om een klassieke auto te bezitten, te kopen of te verkopen.

Het verbod zal pas over vele jaren van kracht zijn, en tegen die tijd kan uw auto worden beschouwd als een vintage of een antieke auto.

Bewerken